Primarul Nicolae Barbu, alături de vecinii bulgari de Ziua Oraşului Ruse

Primarul Nicolae Barbu, alături de vecinii bulgari de Ziua Oraşului Ruse

Primarul Nicolae Barbu a fost prezent astăzi, 6 mai, la Ruse, pentru a participa alături de vecinii bulgari la manifestările dedicate Zilei Oraşului Ruse, dar şi Zilei Armatei Bulgare, sărbătorită în aceeaşi zi sub patronajul spiritual al Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
Programul oficial al manifestărilor a început la ora 9,00 cu o ceremonie religioasă oficiată în comun de Preasfinţitul Naum, Mitropolitul oraşului Ruse şi Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, însoţit de un sobor de preoţi giurgiuveni. Primarul Nicolae Barbu a asistat alături de primarul de Ruse, Plamen Stoilov, si viceprimarul Strahil Karapceanschi la slujba ţinută atât în limba bulgară, cât şi în limba română, în semn de preţuire a relaţiei de prietenie dintre cele două oraşe înfrăţite.
Manifestările au continuat apoi la Monumentul Eroilor Războiului Sârbo-Bulgar, cu o ceremonie dedicată Zilei Armatei Bulgare. Edilul şef Nicolae Barbu a depus o coroană de flori în memoria eroilor bulgari căzuţi pe câmpul de luptă, iar la finalul ceremoniei i-a oferit omologului său Plamen Stoilov o plachetă cu Dunărea şi Podul Prieteniei, având inscripţionat moto-ul “Dunărea este fluviul care ne uneşte, nu ne separă”.
În seria activităţilor pregătite de municipalitatea Ruse se numără Expoziţia organizată de Muzeul din Varna, printre exponate aflându-se singura mumie egipteană din Bulgaria şi hieroglife egiptene, programul artistic al artiştilor din Ruse şi Torun, spectacolul „Concert de vacanţă” oferit de Teatrul de Folk şi dans „Naiden Kirov” şi concertul în aer liber susţinut de artişti consacraţi din Bulgaria.
Cu această ocazie, primarul Nicolae Barbu adresează urează tuturor bulgarilor din Ruse multă sănătate, fericire şi prosperitate.

Ultima modificare: 06.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Recomandări ale municipalităţii pentru ziua de 1 Mai

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.